joi, 16 august 2012

Concert Speak Floyd la Cetatea de Scaun din Suceava

"Zidurile Cetăţii de scaun a Sucevei vor tremura pe ritmuri de Pink Floyd. Speak Floyd este noul invitat surpriză la Bucovina Rock Castle.

Speak Floyd este singurul tribute-band Pink Floyd din România şi s-a înfiinţat în ianuarie 2010 la Cluj având în componenţă muzicieni cu experienţă şi cunoscuţi din alte proiecte:

- David Bryan (Hotel FM) - voce;
- Sandy Deac (Kappa, Desperado şi alţi artişti) - clape, voce, acoustic & electric guitars, lap steel guitar;
- Kovacs "Kovi" Laszlo (Kappa,Desperado şi alţi artişti) - electric & acoustic guitars;
- Razvan "Vava" Rotis (Razvan Krivach Band) – tobe şi percuţie;
- Kolumban Zoli (De La Funk,Yesterdays) - bas;
- Edi Raita (LeeQuid) - clape;
- Lazăr Rudy (Gaio Jazz Band) – saxofon.

Proiectul a pornit ca o expresie a pasiunii membrilor săi pentru muzica şi mesajul maeştrilor muzicii progresive, Pink Floyd. După o perioadă de circa 6 luni, timp în care au avut loc repetiţii zilnice şi o definire a repertoriului de interpretat, trupa Speak Floyd debutează la Motor Bike Party de la Bacău unde creeaza o mare surpriză. Toate concertele Speak Floyd care au urmat au trezit un amplu interes la public în special la cel tânăr (16-25 ani), lucru extrem de interesant şi de îmbucurător pentru o societate care părea a fi condamnată la autodistrugere prin perpetuarea non-valorilor. După 30-35 de ani, muzica celor de la Pink Floyd este în continuare savurată de un public numeros ceea ce a facut ca toate concertele tribute-bandului Speak Floyd să se desfăşoare până acum cu casa închisă. Speak Floyd a concertat la Bacău, Oradea, Cluj, Suceava, Baia Mare, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sebeş, Bucureşti.

Fiind o trupă tribut, Speak Floyd nu îşi propune decât să diversifice spectacolul prin inserarea unor elemente vizuale deosebite iar pe viitor, show-urile vor fi structurate pe albume aparţinând diverselor perioade. Un spectacol al trupei Speak Floyd se desfăşoară pe parcursul a aproximativ 1 oră şi 45 minute şi cuprinde piese de pe albumele "Dark Side Of The Moon", "Wish You Were Here", "The Wall", "A Momentary Lapse Of Reason" şi "The Division Bell". În tot acest timp, are loc o proiecţie video sincronă, creată de artistul clujean Călin Chiorean care este responsabil şi de elaborarea ID-ului vizual Speak Floyd. Mai multe detalii pe www.bucovinarockcastle.ro."

Un comentariu: